Общината ще продължи да плаща на АПИ за поддръжката на пътищата без винетки край Варна

Мисия Варна

11-08-2023, 13:49

Снимка:

pixabay

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Поддръжката на платната за движение на седемте варненски участъка струва 337 830 лв. за една календарна година.

Общината ще продължи да плаща на Агенция „Пътна инфраструктура“ за поддръжката на пътищата без винетки край Варна, решиха съветниците в рамките на сесията на Общинския съвет в морската столица, предаде СайтЪТ. Седем участъка от републиканската пътна мрежа край града остават освободени от винетни такси, но общинската администрация превежда ежегодно средства на държавната агенция. Поддръжката на платната за движение на седемте варненски участъка струва 337 830 лв. за една календарна година.

На днешното заседание бе дадено съгласие Община Варна да поеме краткосрочен общински дълг за ремонта на филиала на ТМПЦ – Варна. Финансовият ресурс в размер на 2,35 млн. лева ще бъде осигурен от „Фонд ФЛАГ“. Средствата по-късно ще бъдат възстановени на местната хазна от управляващия орган на Оперативна програма „Региони в растеж“, която е основен източник на финансиране на проекта.

Одобрено бе и искането на изпълнителния директор на „Двореца на културата и спорта“ за отсрочване на задължения на дружеството за местни данъци и такси до края на 2027 г. Натрупаният дълг в общ размер от близо 660 хил. лева е за стар период. Текущите данъчни задължения ДКС си ги плаща в срок, бе съобщено по време на заседанието.