Непобеденият Черно море гостува на Славия

Спорт

12-08-2023, 10:14

Снимка:

Varnautre.bg

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Черно море гостува на Славия в опит да постигне 4-а последователна победа във футболната ни efbet Лига

„Моряците“ са непобедени през новия сезон и ще опитат да продължат серията си в срещата от 5-ия кръг на стадион “Александър Шаламанов”

Тя стартира в 21.15 часа и бе поверена на главния съдия Георги Кабаков.

"Белите" са с мач по-малко, след като двубоят с Лудогорец беше отложен заради участието на "орлите" в евротурнирите. В предишния кръг Славия завърши наравно 1:1 с ЦСКА, а преди това загуби от Ботев Враца и победи Етър. Интересното е, че мачът с Черно море ще бъде първи у дома за тима на Хосе-Мария Бакеро. "Белите" са амбицирани да го спечелят и да нанесат първа загуба на Черно море през сезона. На "Овча купел" не могат да разчитат на малийския защитник Сибири Кейта, който трябва да изтърпява наказание от 4 мача, наложено в предишния му клуб Ойлен (Белгия).

Гостите от Варна пристигнаха в София със самочувствието на непобедени, след като започнаха с равенство срещу Арда, но след това победиха последователно Хебър, Крумовград и Етър.

Очаква се централният защитник Влатко Дробаров да се завърне сред титулярите на Черно море. Северномакедонският бранител пропусна домакинската победа над Етър с 2:1 заради контузия, но вече е напълно възстановен и отново ще си партнира с Живко Атанасов в сърцето на ариергарда на моряците. Срещу болярите на тази позиция игра 20-годишният Росен Стефанов, който остави добри впечатления, но Илиан Илиев ще се довери на изградения синхрон и опита на Дробаров (30 г.) и Атанасов (32 г.), прогнозира „Тема спорт“.

Треньорът на „моряците“ няма да може да разчита на капитана Даниел Димов, който все още лекува травма и не попадна в групата. Наставникът ще заложи днес от първата минута на нападателя Атанас Илиев, който изненадващо бе оставен резерва срещу Етър, а атаката бе водена от Матеус Машадо. Бразилецът отново ще бъде на терена, но в ролята на ляво крило.