В Община Варна няма внесени проекти за строителство на небостъргачи

Мисия Варна

14-08-2023, 17:48

Снимка:

live.varna.bg

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Кметът Иван Портних заяви, че през 10-те години, откакто управлява Варна, с решения на Общинския съвет са продадени само два общински парцела в чертите на града.

Темата със строителството във Варна със сигурност ще бъде пак предизборна дъвка. Само че, това е процес, генериран далеч във времето назад, благодарение на приватизации и реституции, извършени от днешните активисти на ДСБ. Припомням, че през 90-те години стотици квадратни метра земя във Варна е връщана безогледно, без планиране, без мисъл за бъдещето на квартали и паркове - и в междублоковите пространства, и на територията на Морската градина. Резултатът днес е, че  тези терени са частна собственост, която струва милиони. Самият ОУП на Варна също е бил приет с гласовете на днешните активисти на Възраждане и ДБ, каза Иван Портних.

Той заяви още, че през 10-те години, откакто управлява Варна, с решения на Общинския съвет са продадени само два общински парцела в чертите на града -  в кв. "Възраждане“. Кметът Иван Портних припомни, че в "Младост" е наложително да бъде разрешен проблемът с липсата на помещения за районното кметство, което от години е настанено в приземните етажи на няколко жилищни блока. „Необходима е сграда, удобна не за чиновниците, а за гражданите, защото в района живеят над 90 000 души. Там планираме да изградим и нов парк“, каза той.

Нека общинските съветници и депутати от Варна от ДСБ и техните коалиционни партньори от ПП осигурят финансиране, ще сложим не само втора, но и трета тръба в езерото, заяви кметът по повод идеята на Пламен Китипов, общински съветник от ДБ, за изграждане на дублиращ тръбопровод в езерото. Иван Портних припомни, че Пламен Китипов е проектант на ВиК частта на бул. „Васил Левски“, създала най-критични проблеми при изпълнението на проекта и породили много шеговити колажи в социалните медии.