До края на септември приключват с водопровода в района от м. „Сотира“ до м. „Ален мак“

Мисия Варна

14-08-2023, 18:16

Снимка:

Moreto.net

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

По ул. „Янко Славчев“ се работи по два канализационни клона, по които има леко забавяне заради открита масивна скала в изкопа.

Работата по водопровода на 20 отсечки в района от м. „Сотира“ до м. „Ален мак“, където работи ДЗЗД „ХИДРОАМ“, се изпълнява в график. Това информира представителят на дружеството инж. Бистра Николова. Тя обърна внимание на два по-специфични участъка – улиците „Янко Славчев“ и „Петър Попов“, съобщи Moreto.net.

По ул. „Янко Славчев“ се работи по два канализационни клона, по които има леко забавяне заради открита масивна скала в изкопа. Крайният срок за приключването им също е 30 септември.

По ул. „Петър Попов“ активно вървят дейностите по поставянето на водопроводи Ф500 и Ф150, които също ще бъдат приключени до края на септември.

За всеки отделен клон, по който започваме работа, се прави отделна организация на движението, която се съгласува с редица институции, обясни Николай Пашов от ДЗЗД „ХИДРОАМ“. „Много от улиците са без трайни настилки, част от оградите в населените места създават затруднения за преминаването на тежката техника, открива се ненанесена в подземните кадастри инфраструктура, което забавя и затруднява работата ни. Опитваме да не създаваме големи сътресения за гражданите, но няма как когато се полагат тръби да не се затварят улици“, обясни Николай Пашов.

От управлението на проекта призовават още веднъж гражданите да спазват ограниченията, за да се избегнат както забавянията в изпълнението, така и инцидентите.