Над 200 ученици във Варна ще преминат през обучение за климатичните промени

Животът

15-08-2023, 14:28

Снимка:

ОЦОСУР

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Всяко варненско училище, което желае да включи свои ученици в проекта, може да направи заявка до 15 септември на [email protected].

Над 200 ученици между 8 и 12 клас във Варна ще преминат през обучение за климатичните промени през учебната 2023/2024 г. Заниманията са организирани от Обществен център за околна среда и устойчиво развитие по проект „Симулатор-стимулатор“ – един от четиринадесетте финалистите в осмото издание на Vivacom Регионален грант.

С помощта на специално разработения глобален онлайн симулатор – EnROADS, учениците ще се запознаят с влиянието на човешката дейност върху климата. „Мисията ни е да въведем онлайн симулатора в учебните програми в училищата във Варна. Ще обучим над 20 учители да работят с образователния софтуер, който след това ще приложат в преподавателската си практика в часовете по география, химия, биология или в часа на класния ръководител“, заяви Илиян Илиев от Обществения център за околна среда и устойчиво развитие. За да разберат повече ученици как решенията им влияят върху ефектите от глобалното затопляне, ще подготвим видео учебно съдържание по темата и допълнителни онлайн информационни материали“, допълни Илиев.

Всяко варненско училище, което желае да включи свои ученици в проекта, може да направи заявка до 15 септември на [email protected].

Обществен център за околна среда и устойчиво развитие има дългогодишен опит в работата и обучението на местни общности и младежи по проблемите на опазването на околната среда.

Проектът „Симулатор-стимулатор“ се осъществява с финансовата подкрепа на Vivacom Регионален грант, който вече 8 години подкрепя граждански организации с иновативни идеи за справяне с належащи проблеми на местните общности.