Прокуратурата погна служител на "Икономическа полиция" във Варна за подкуп

Крими

15-08-2023, 17:06

Снимка:

pixabay

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Задържано било и лицето, извършило посредническата дейност. То е на 43 години и също е привлечен към наказателна отговорност като помагач.

Окръжна прокуратура – Варна привлече към наказателна отговорност 35-годишен служител на отдел „Икономическа полиция“ при ОД на МВР в града за това, че в качеството му на длъжностно лице поискал парична сума в размер на 8000 лева, за да укрие документи по висящо досъдебно производство - престъпление по чл. 302, т.1, буква „А“, във връзка с чл. 301, ал.1 от НК.

Досъдебното производство под надзора Окръжна прокуратура – Варна било образувано по материали от Дирекция „Вътрешна сигурност“ в града на 9 август 2023 година. На 14 август, при проведена реализация под ръководството на прокурор, полицейският служител бил задържан в момент на приемане на подкупа. Задържано било и лицето, извършило посредническата дейност. То е на 43 години и също е привлечен към наказателна отговорност като помагач.

Извършени били претърсвания и изземвания, при които били открити документите, които следвало да бъдат укрити, както и големи парични суми.

Работата по доказване и документиране на извършеното престъпление продължава под ръководството и надзора на Окръжна прокуратура - Варна. Двамата мъже са задържани за срок до 72 часа, като предстои наблюдаващият случая прокурор да прецени дали да внесе в съда искания за налагане на най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо тях.