България ще рекламира туризма на европейското по волейбол

Туризъм

16-08-2023, 13:46

Снимка:

live.varna.bg

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Мачовете на родна земя ще се играят в Двореца на културата и спорта във Варна.

Министерството на туризма ще прави реклама на туристическа дестинация България в рамките на Европейско първенство по волейбол за мъже, което ще се проведе в периода 29.08.2023 г. – 11.09.2023 г. във Варна. Това става ясно от обявена обществена поръчка, установи TravelNews в регистъра. Процедурата е на директно възлагане към Българската федерация по волейбол (БФВ) в съответствие с притежаваните ексклузивни права за турнира.

Министерството на туризма ще осъществи рекламни дейности по време на европейското първенство, като ще бъде интегрирано туристическото лого на България в брандинга (LED система или статични банери) около игрището по време на мачовете от първенството; интегриране на туристическото лого на България на рекламната стена за интервюта и медийни активности, се посочва в дейностите. Стойността на договора е за 130 000 лв. без ДДС, съобщиха за TravelNews от ведомството.

Златната купа за Евроволей 2023 беше представена вчера във Варна. Тя ще остане на входа на Морската градина до към 18 часа днес за снимки с феновете на волейбола. България е съдомакин на Европейското първенство по волейбол за мъже през 2023 г. заедно с Италия. Мачовете на родна земя ще се играят в Двореца на културата и спорта във Варна.

Морската столица ще приеме всички мачове от Група В, четири осминафинални и два четвъртфинални двубоя. Откриващият мач във Варна е на 29 август от 20:30 часа – в него България ще посрещне Испания. Следващите мачове на избраниците на Пламен Константинов от груповата фаза са срещу Финландия (31 август), Украйна (2 септември), Хърватия (3 септември) и Словения (5 септември). Всички срещи на българския национален отбор са от 20:30 часа. Първите мачове в дните с по две срещи са от 17:30 часа. Осминафиналите във Варна са на 8 и 9 септември, а четвъртфиналите – на 11 септември, съобщиха от федерацията по волейбол.