Варна изпрати състезатели на Световни ученически игри в Бразилия (СНИМКИ)

Мисия Варна

16-08-2023, 15:19

Снимка:

Varna utre

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Участниците в двете състезания получиха като дар българското знаме от кмета на Варна Иван Портних.

С финансовата подкрепа на Община Варна възпитаници на Математическата гимназия „Д-р Петър Берон“ ще участват в Световните ученически игри в град Рио де Жанейро, Бразилия, които ще се проведат от 19 до 27 август. Отборът ще се включи в дисциплината лека атлетика. В делегацията участват Снежана Аначкова и Добромир Демиров-- ръководители и треньори, както и състезателите Даниел Табанлиев, Васил Бояновски, Андрей Шехредски, Алекс Андреев, Максим Колев, Николина Радева, Деница Узунова, Елеонора Бочева, Леонора Янкова и Стефания Костадинова. Участието се организира и координира от Българска асоциация спорт за учащи (БАСУ).

"Тези млади хора освен, че печелят математически състезания, достойно представят Варна и България и в спорта и то на международно ниво. Вярвам, че ще се върнат с победи. Поздравявам техните учители и треньори за всеотдайността, с която работят с нашите деца", каза кметът. 

Той пожела успех и на участници в друго спортно събитие, които бяха изпратени днес. Александра Вачкова и Антоний Моралийски, с треньор  Джорджия Кадоглу, които ще се включат в благотворителен плувен маратон в побратимения с Варна нидерландски град Дордрехт. Двамата спортисти са определени на база най-предно класирани варненски плувци от плувния маратон Галата – Варна 2022 г. Плувният маратон в Дордрехт е  ще се проведе на 27 август 2023 г. 

Участниците в двете състезания получиха като дар българското знаме от кмета на Варна Иван Портних.