Латино, шансони, изложби и смях до припадък до края на август в Двореца – Балчик

Варна Лайф

16-08-2023, 16:21

Снимка:

Двореца Балчик

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

С много настроение и изкушаващи артистични събития прекрачва във втората половина на август 2023 Двореца – Балчик. Днес плажът пред лятната обител на кралица Мария ще бъде разтърсен от „Латино фиеста“. Както винаги, входът за фиестата е свободен – като комплимент от Културен център „Двореца“ към своите гости и съграждани!

За седма поредна година жителите и гостите на Белия град ще се насладят на една незабравима вечер, изпълнена с много танци, настроение и страст. На откритата сцена на Двореца от 19:30 ч. отново ще се развихрят Алфредо Торес и неговият балет, Начо Паскал, популярен като българския Енрике Иглесиас, и кубинската музикална принцеса Дарлин Родригес.

Dvoreca avgust 2023 izlojba Krasimir Yakov Custom

Пак на 16 август – с вернисаж от 17:00 до 19:00 часа, в галерия „Тунела“ ще бъде открита изложбата с пластики, плакети и рисунки на Красимир Яков.

Това е поредната самостоятелна експозиция, която талантливият скулптор представя в архитектурно-парковия комплекс, а гостуването ѝ край морето ще продължи до 30 август.

Артистичният маратон продължава на 22 август с любими френски шансони в балетния спектакъл „Едит Пиаф – Париж, моя любов...“

60 години след кончината на Едит Пиаф той ще ни пренесе в света на иконата на френския шансон под хореографска режисура на балетмайстора Сабрина Боско.

Dvoreca avgust 2023 Edit Piaf Custom

Историята на „Врабчето на Париж“ е вплетена с необикновена нежност и пленяваща естетика в танца на солистите Мартина Префетто, Марко ди Салво, Летиция Розети и балетната трупа на Варненската опера.

Билети на каса „Воденицата“ - тел. 0899 883 478, и EVENTIM.BG

Dvoreca avgust 2023 Svatba zakasnitel

В последния понеделник на месеца – 28 август, откритата сцена на Двореца ще посрещне „Сватба със закъснител“. Комедията от Робин Хоудън ще поднесе на зрителите много смях и цял куп безумни ситуации, които ще забъркат режисьорът Николай Гундеров и актьорите Филип Аврамов, Мая Бежанска, Тони Минасян, Илияна Лазарова и Христина Джурова. Началото на „експлозивната сватба“ е в 20:30 часа.

До 7 септември в зала „Учебен център по изкуства“ продължава изложбата с автентични дантели, сътворени от женските ръце в космополитния град Анхиало, а уникалната експозиция „Златарството в Панагюрско - традиция и развитие“, в която Историческият музей в подбалканския град представя автентични златни и сребърни пафти, бижута и въстанически кокарди от XV-XIX век, ще продължи гастрола си край морето чак до 31 октомври!