Изградиха "легнали полицаи" на входа на парка до игрищата в Аспарухово

Мисия Варна

16-08-2023, 16:39

Снимка:

ДНЕС+

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

В момента текат довършителни работи по тях, а водачите, още не знаещи за промените, трудно овладяват автомобилите си, коментират служители от фирмата, поставяща съоръжението.

Изградиха наземни съоръжения за намаляване на скоростта на превозните средства тип „Легнал полицай" на бул. Първи май", на входа на парка към игрищата на ОП "Спорт" в район "Аспарухово", видя репортер на ДНЕС+.

В момента текат довършителни работи по тях, а водачите, още не знаещи за промените, трудно овладяват автомобилите си, коментират служители от фирмата, поставяща "легналите полицаи".

"Обещах на гражданите още преди една година, решението бе взето на заседание на Комисията по безопасност на движението към община Варна. Отпуснати бяха средства и вече са монтирани за по-голяма безопасност на всички, посещаващи парка и живущите в района", коментира за ДНЕС+ кметът на район "Аспарухово" Ивайло Маринов.

Кръстовището е проблем от години, в момента има пешеходна светещи пътеки, но за съжаление те не спират набезите и гонките на пистовите мотори нощем и тормозеха жителите в близост до парка.

Очакваше се да изтече срокът на проекта, тъй като бул. "Първи май" бе част от проект по ОП "Региони в растеж", за да се направят нужните и искани от гражданите промени.

Движението по това трасе вече е регулирано, има и поставена пътна сигнализация, както и ограничение на скоростта от 30 км/ч.

ДНЕС+ припомня, че преди няколко седмици бе организирана подписка, с която много живущи в района на парка бяха подведени, след което тя се оказа инструмент на политическа партия. Същата организира протест, на който дойдоха със знамена членове на политическата формация, вследствие на което гражданите напуснаха демонстративно протеста.