Прекратено е разследването за пожара в магазин в центъра на Кранево

Крими

21-08-2023, 10:46

Снимка:

Про Нюз Добрич

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Заключението на експертите бе, че пожарът е възникнал в резултат на пренатоварване на електрическата инсталация.

В центъра на курортното село Кранево и в разгара на лятото стои изгорелия преди година магазин "Топ маркет", видя репортер на Про Нюз Добрич.

Изгорелия супермаркет още стои. Покриха го, имат намерение да го възстановят, но трябва да се събори до основи, съобщи кметът на Кранево Румен Николов.

Преди година при пожар напълно изгоря  магазин „Топ маркет“ в Кранево. Заключението на експертите бе, че пожарът е възникнал в резултат на пренатоварване на електрическата инсталация. Пожарът е възникнал вътре в търговския обект. Предполага се, че в резултат на късо съединение огънят се е разразил в избено помещение под магазина, където е имало складирани кашони. Обектът е имал денонощна охрана, но охранителят не е могъл да влезе в магазина, тъй като е бил заключен, и е подал сигнал на тел. 112. 

При пожара в Кранево са изгорели и две коли, има щети по съседен магазин.

Наказателното производство по делото е прекратено с постановление на наблюдаващия прокурор от 29.05.2023 год., тъй като съгласно заключението на изготвената пожаро-техническа експертиза пожарът е възникнал вследствие на късо съединение, съобщи говорителят на Районната прокуратура Даниел Илиев.

Преди дни на плажа на Кранево пък напълно изгоря заведение. Разследването за него се води по всички възможни версии, включително и палеж, съобщиха от ОД на МВР във Варна, където е образувано досъдебното производство.