Кабинетът започва подготовка за местните избори

Новините

23-08-2023, 12:27

Снимка:

Varnautre.bg

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

5 министерства ще са ангажирани с вота на 29 октомври.

Кабинетът започва подготовката за организация на изборите за общински съветници и кметове, които ще се проведат на 29 октомври т.г. Днес правителството разпредели задачите и отговорностите между министерствата, свързани с провеждането на местния вот – на вътрешните работи, на финансите, на регионалното развитие и благоустройството, на правосъдието и на електронното управление.

През следващите два месеца всяко от посочените ведомства трябва да извърши специфични дейности, съгласувани с Централната избирателна комисия.

„Наред с опазването на обществения ред, борбата с незаконния трафик на мигранти, борбата с производството и разпространението на наркотици и осигуряването на безопасността по пътищата МВР ще поеме и редица нови задачи, които трябва да изпълни качествено и в срок. Затова е важно екипът в МВР да работи в синхрон“, коментира министър-председателят акад. Николай Денков.

Той съобщи, че в съответствие с устройствения правилник на Министерския съвет министърът на вътрешните работи Калин Стоянов вече е изпратил до президента мотивирано предложение да издаде указ за прекратяване на правомощията на главния секретар на МВР.

След приключване на съгласувателната процедура темата ще бъде включена в дневния ред на заседание на правителството, което ще вземе съответното решение.