Изграждат две нови детски градини и корпус на училище

Мисия Варна

23-08-2023, 17:27

Снимка:

live.varna.bg

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Заложени са проекти за основен ремонт на четири училища IV ЕГ, ОУ „Св. Св. Кирил и Методий“, ОУ „Добри Чинтулов“, ОУ „Йордан Йовков“ и на три детски градини“ – „Д-р Петър Берон, „Чайка“ и филиала на ДГ „Пушкин“.

Проектирането на нова сграда на Математическата гимназия „Д-р Петър Берон“ е заложено в проектобюджета за 2023 година. Сред приоритетите в сектор образование са още строителството на две нови детски градини - на ул. "Хъшове“ № 2 и в село Тополи и новият корпус в СУ „Найден Геров“, съобщи на пресконференция днес кметът на Варна  Иван Портних

Заложени са проекти за основен ремонт на четири училища  IV ЕГ, ОУ „Св. Св. Кирил и Методий“, ОУ „Добри Чинтулов“, ОУ „Йордан Йовков“ и на три детски градини“ – „Д-р Петър Берон, „Чайка“ и филиала на ДГ „Пушкин“. Няма проблем с местата в детските градини, работим в посока да решим и въпроса с местата в детските ясли – предстои проектиране и основен ремонт на детска ясла „Щурче“, изграждане на нова пристройка към детска ясла "Роза" и ремонт на площадки в яслите „Приказен свят“ и „Моряче“, коментира още кметът.