Вижте как ще изглежда новият "Дом Младост"

Животът

24-08-2023, 12:31

Снимка:

Varna24.bg

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Общата площ на комплекса ще е над 3000 кв.м., включващ градски плаж с чадъри и шезлонги за ползване от гражданите на Варна.

На мястото на бившия "Дом Младост" се изгражда изцяло нов СПА и балнео - комплекс. Той ще е в паркова среда, включващ пет басейна с минерална вода, от които два открити, два закрити и едно водно огледало, медицински кабинети, зали за рехабилитация, физиотерапия, спорт и фитнес, научи Varna24.bg.

Общата площ на комплекса ще е над 3000 кв.м., включващ градски плаж с чадъри и шезлонги за ползване от гражданите на Варна. Комплексът ще е захранен с топла минерална вода. Центърът ще работи целогодишно и ще е отворен за всички желаещи да ползват услугите му. До комплекса ще има и жилищна част с апартаменти, която ще е с отделен вход от комплекса с басейните.

Върху терен от близо 10 дка е предвидено построяването на жилищна сграда със застроена площ от 3368 кв.м., като в останалото пространство около нея са планирани зелени площи и обособяването на среда за отмора и възстановяване. Живущите в сградата, както и външни посетители, ще имат възможност да се възползват от всички удобства и предоставяни услуги в този съвременен градски плаж, като достъпът до него е отделен от жилищната част, така че да не се нарушава усещането за сигурност и уединение на живущите. Зоната за развлечение включва изграждането на два закрити и два външни басейна, и джакузи с място за слънчеви бани, фитнес, масажни помещения, СПА център, както и кабинети, предназначени за извършване на специализирани рехабилитационни и спортно възстановителни процедури. Предвижда се басейните да бъдат захранени с термална минерална вода.

Обектът се състои от четири тела, всяко със самостоятелен вход и различна етажност. За нормалното обслужване на живущите в по-големите тела са предвидени по 2 и 3 асансьора. Последните етажи се състоят от жилища, с прилежаща покривна тераса с пергола, от която се открива нескриваема панорамна гледка към Варненското езеро, града и морето. Подсигурено е паркирането на 486 автомобила в закрити подземни паркинги на кота -3.80 и кота 0.00, отворен паркинг на кота +2.90, частично покрит от сградите над него, и открит външен паркинг.