Феновете на Левски с мощна атака срещу Коце от "Възраждане"

Спорт

24-08-2023, 23:25

Снимка:

Novsport.com

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Около паметника има жива верига. Около 100 души развяват знамена и пускат маршове. На място е и главния секретар на МВР Петър Тодоров.

Привържениците на Левски се заканиха отново да щурмуват паметника на Съветската армия, който е в близост до националния стадион "Васил Левски". По време на двубоя с Айнтрахт няколко транспаранта бяха издигнати в различните сектори, за да е ясно, че "сините" запалянковци са твърди в убеждението, че трябва да има демонтаж на монумента. 

"Сгъвайте палатките, след малко идваме", гласеше разпънат в Сектор "Б" банер през второто полувреме. Минути по-късно Сектор "В" допълни: "След мача - на Моча". 

Преди седмица след срещата с Апоел фенове на Левски атакуваха паметника  с чук плочата на известния като МОЧА - Монумент на Окупационната Червена Армия. атакували с димки палатковия лагер, който Левицата обособи там, за да го пази.

На свой ред кмета на София Йорданка Фъндъкова нареди в навечерието на срещата с Айнтрахт засилена охрана в района. Паметникът е обграден от сериозен брой униформени със щитове, очевидно чакащи феновете на Левски. Около паметника има жива верига. Около 100 души развяват знамена и пускат маршове. На място е и главния секретар на МВР Петър Тодоров.

Към момента феновете на "сините" и "пазителите на паметника" комуникарат през полицейския кордон на висок тон, но до сблъсъци не се стига.