Безсънни нощи от ромски сватби в Каменар и "Владиславово"

Животът

26-08-2023, 15:19

Снимка:

Фейсбук

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Заради системния тормоз и недоспиването потърпевшите се чувстват неработоспособни на следващия ден.

Жители на местност Пчелина се оплакват от силна музика до късно вечерта от ромските сватби в село Каменар. Станислав Леонтиев, който живее със семейството си на ул.'Патриарх Максим" , сподели, че музиката спира едва когато подадат множество сигнали в полицията, но и това има временен ефект. Заради системния тормоз и недоспиването потърпевшите се чувстват неработоспособни на следващия ден, каза още Леонтиев пред Радио Варна.

Започна сезонът на ромските сватби и във “Владиславово”, алармира преди седмица СайтЪТ. Чалга терорът, който продължава от сутрин до вечер докарва жителите на квартала до тиха лудост, а постовете във фейсбук групата Варна, квартал Владиславово са един след друг.

“Значи даже и “добър вечер” не ми се казва!!!! Вече не зная към кого да се обърна, към г-н Костадинов ли, но тея гюрултии продължават втори ден от любимата ни махала и ако няма кой да съдейства от така наречените длъжностни лица, обмислям решение да се заема лично, което няма да доведе до нищо добро! Така че ако е възможно – вземете някъкви мерки, защото съм сигурен, че не само на мен ми е писнало!”, написа възмутен гражданин.

Жителите на “Владиславово” заявяват с огорчение, че ситуацията действително е нетърпима, а дори и да дойдат от полицията, веднага след заминаване на патрула – музиката и танците на открито започват с пълна сила.

Кметът на “района “Владиславово” Николай Костадинов заяви, че ако от полицията не реагират своевременно жителите на района могат да го потърсят на мобилния му номер.