Все още не е ясно дали ще бъде поискан арест за Васил Божков

Новините

27-08-2023, 11:20

Снимка:

ИА Фокус

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

След като Васил Божков беше отведен от Летище София, той беше закаран в следствения арест на "Г. М. Димитров", а след това и прегледан в МВР болница.

Прокуратурата ще внесе в съда мярката за неотклонение на Васил Божков, съобщи адвокат Георги Гатев. Божков е с наложена 72-часова мярка от прокуратурата. 

След като Васил Божков беше отведен от Летище София, той беше закаран в следствения арест на "Г.М. Димитров", а след това и прегледан в МВР болница. 

В Софийската градска прокуратура са му били повдигнати обвинения. Той е запазил мълчание при разпитите. 

Все още не е ясно каква мярка за неотклонение ще му бъде наложена, може и да не е задържане под стража, смята адвокатът му.

"Сега му предявиха постановленията за привличане като обвиняем, по едно от делата, което го наричаме криминално, другото е във връзка с хазарта. И по двете се води като ръководител на ОПГ, но има и други обвинения", каза Георги Гатев

"Направено е искане и за двете дела. Твърде е възможно е да внесат само по едно, вероятно това за хазарта, другото може би ще изчака".

Адвокат Гатев обясни, че на Божков е връчена призовка и за делото, по което е свидетел, но първо трябва да стане ясно дали ще остане в ареста или не.