Васил Божков остава в ареста до 5 септември

Новините

27-08-2023, 14:13

Снимка:

ИА Фокус

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Адвокатите му обжалват решението на съда.

Васил Божков остава в ареста поне до 5 септември. Тогава Софийският апелативен съд трябва да реши окончателно дали на бизнесмена да бъде наложена най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража“.

Адвокатите на обвиняемия решоха да обжалват вчерашното решение на съда бизнесменът да остане за постоянно в ареста. Става въпрос за обвинението срещу Божков за престъпления, свързани с хазартния му бизнес.

Съдът прие, че няма опасност Васил Божков да извърши ново престъпление, но може да се укрие.

В съдебната зала от прокуратурата се чуха твърдения за бизнес комуникация на Васил Божков с руски граждани, които са в санкционния списък на ЕС, като ръководителят на частната военна групировка "Вагнер" - Евгений Пригожин и Аксей Гарбер, бивш шеф в "Роснефт".

След като приключи заседанието, Божков излезе с пост във Facebook, в който написа: "Правосъдие в България още няма. Има бухалки. Реформирани".

Адвокатът на бизнесмена Георги Гатев изключва възможността прибирането на Васил Божков в България да е свързано със сключена сделка с някого, предава Нова телевизия.

"Няма никаква сделка. Това мога да ви го гарантирам. Знам какви мерки бяха предприети за неговото идване в България, знам какви бяха причините и пречките той да не може да се върне своевременно, знам какви молби е пускал, до кого ги е пускал, така че няма никакви договорки, това което го пишат ваши колеги в медии с някакви колаборации, сключена с определени хора, политически сили, това са измишльотини. Ако беше така, нямаше да бъде задържан вчера", каза Гатев.