Варенецът Николай Колев - от трибуните до игрището

Спорт

27-08-2023, 23:33

Снимка:

Novsport.com

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Центърът е идвал като фен на всеки мач на националите във Варна, а сега ще играе на Европейско в родния град.

За центъра Николай Колев предстоящото Европейско първенство по волейбол за мъже във Варна е много по-специално. Първо, защото той е роден във Варна. И второ - защото ще е първият път, в който ще излезе с националната фланелка на игрището пред публиката в родния град, част от която е бил и самият той. За пътя като фен на националите, подкрепящ от трибуните в Двореца на културата и спорта, до участник на Европейско първенство с националния отбор на България в същата тази зала, Николай Колев говори в специално интервю за Българската федерация по волейбол преди старта на Евроволей 2023.

"На първо място имам големи очаквания залата да е пълна, защото като дете съм идвал да гледам, но не съм играл в тази зала като състезател на националния отбор. Надявам се емоцията да е такава, каквато от трибуните. Идвах в залата във Варна, за да подкрепям отбора на всеки мач. Емоцията отгоре, от трибуните, е уникална, защото си част от фенската маса. Отдолу, от игрището, е съвсем различно, защото представляваш всички тези хора и цялата енергия, която те насочват към теб", разказа Николай Колев.

Той отправи и специален призив към своите съграждани: "Ако някой още не си е купил билет, да бяга да си купи, защото свършват. И да дойде да вика с пълно гърло за нас."

"Няма слаби отбори в групата. Дори и да са теоретично на по-слабо ниво от нас, те може да са се подготвили отлично и да играят срещу нас като за последно. Все пак мисля, че Словения и Украйна ще са по-тежките съперници и там трябва да дадем всичко от себе си, за да победим", анализира центърът конкуренцията в групата на България.

А относно личните му амбиции за шампионата заяви: "Надявам се да стигнем възможно най-високо. Много добър резултат би бил да влезем в топ 4".