Пламен Константинов: Надявам се България отново да е волейбол

Спорт

28-08-2023, 18:12

Снимка:

Novsport.com

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Националният селекционер говори пред медиите преди Европейското първенство.

Селекционерът на националния отбор по волейбол Пламен Константинов говори пред медиите преди стартиращото Европейско първенство, на което сме съдомакин. Първият мач на „лъвовете“ е срещу Испания във Варна утре от 20:30 часа. Константинов заяви, че през последните години най-лошото е пораженческият дух. Специалистът сподели, че силно се надява България отново да е волейбол.

„Притеснява ме единство дали всички ще влезнат в еднаква форма на Европейското. Със здравословният проблем на Ники Колев, като че ли успяхме да се справим. Той тренира последните 2 пъти нормално. Каквото съм очаквал, това и съм заварил в националния отбор. Ясно ме беше че, ще е трудно. Не идваме тук да си правим PR, а за да помогнем, защото е нашият национален отбор“, каза Константинов. 

„Силно се надявам да се представим добре. Има доста момчета, които не са постигали сериозни резултати. Те са малко натоварени с очаквания от предишни поколения. Виждат се много интересни неща по време на тренировките - дори само за лятото. Големият въпрос е дали ще видим това израстване в игра. Ако го видим ще сме интересен отбор”, продължи той.

„Критиките са част от работа на един спортист. Когато няма очаквани резултати, логично е да има критики. Мога само да критикувам за липса на желание. Това е и основното нещо, което искам от отбора. През последните години най-лошото бе този пораженчески дух. Всеки може да прости на един отбор, ако той се бори до края. Опитахме се това да го направим“, сподели селекционерът на България.

„Да говорим преди първенството какво ще бъде? По-добре да видим какво ще стане. Надявам се бързо да прескочим тази нервност, защото сме домакин. Но в течение на първенството това се променя и домакинът започва да показват каквото трябва“.

„Започваме с два мача с отбори, които не са фаворити в групата, но пък те са от нашето ниво през последните години. Технични, грамотни подреден отбор. Видяхме хубави мачове от Испания и Финландия в Златната лига. Не сме в позиция да подценим, който и да е отбор”.

„Публиката ще бъде тук. Може би 80/85% са продадени билетите. Ние трябва да се справим с този натиск, който оказва публиката и към своя отбор и към противника. И с течение на първенството публиката да стане нашия седми играч. Силно се надавам България отново да бъде волейбол”, каза още Пламен Константинов.