ОДК спечели 20 000 лв. по национална програма на МОН

Мисия Варна

29-08-2023, 10:26

Снимка:

ОДК - Варна

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Със средствата ще бъде изцяло ремонтирана зала в Младежки дом - Варна, в която ще работят по график пет организационно-педагогически форми, в които се обучават най-малко 50 деца и ученици.

Със 100 от 100 точки, Център за подкрепа за личностно развитие – Общински детски комплекс, град Варна, получава финансиране в размер на 20 000 лв. по Националната програма „Подкрепа за личностно развитие на децата и учениците“ на Министерството на образованието и науката (МОН).

Проектът „Изграждане на съвременни условия за детско творчество, креативност и иновации чрез театър, танци и музика под наслов „Заедно творим изкуство“, цели осигуряване на  съвременна репетиционна среда  за развитие на творческия талант и способностите на  учениците, които се обучават в областта на театралното, музикалното и танцово  изкуство. Репетиционната зала, наречена зала №13, се намира в база „Младежки дом“ и е с много остаряло оборудване, обзавеждане  и техническо обезпечаване. Идеята е то  да се превърне в обновена зала , която да е привлекателно място за   приобщаване на децата към света на изкуството, за тяхното личностно израстване и здравословна работна среда.     Предвижда се   закупуване на  плътни  пердета за стените, с цел създаване на нормална акустична среда, озвучителна техника за подобряване на работата при реализиране на танцовите постановки, закупуване на музикални инструменти: пиано и акордеон за корепетиция и акомпанимент на танцовите и музикални школи. В помещението за преобличане ще се поставят закачалки и малки шкафчета за дрехи за създаване на нормална и комфортна среда за подготовка за репетиции.

В залата  ще работят по график пет организационно-педагогически форми, в които се обучават най-малко 50 деца и ученици.