Варна e домакин на международен форум и на национални срещи по образование

Мисия Варна

29-08-2023, 14:34

Снимка:

pixabay

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Варна е домакин и на Националното съвещание на Министерството на образованието с началниците на Регионалните управления от цялата страна, което ще се проведе от 31 август до 2 септември в курортен комплекс Златни пясъци.

Варна става център на четири събития в областта на образованието и науката, които ще се проведат до 2 септември, съобщиха от общинската дирекция „Образование и младежки дейности“.

Над 270 участници от България и чужбина са регистрирани за участие в Третия международен образователен форум „Иновативната образователна среда през призмата на емоционалната интелигентност и изкуствения интелект - посоки и предизвикателства“, който ще се проведе в дните 31 август – 1 септември. Сред чуждестранните гости са представители на ЦЕРН - Европейска организация за ядрени изследвания, Universitat Politècnica de Catalunya · Barcelona Tech – UPC - Барселона, Испания, University of Szczecin - Полша, Satakunta University of Applied Sciences Pori, Финландия, училищата - Transylvania College Клуж - Напока, Румъния, IES Campanillas (Malaga), Испания, MTÜ Sakala Eragümnaasium Tallinn, Естония, Eleneion Primary School Никозия, Кипър и други. Сред българските участници са представители на държавната администрация, работодателски организации, образователни институции, академичната общност в сферата на висшето, училищното и предучилищното образование. Събитието се организира от дирекция „Образование и младежки дейности“ към Община Варна в партньорство с Министерството на образованието и науката и на Националното сдружение на общините в Република България.

Деветнадесета международна учителска спартакиада се провежда от 28.08.2023 г. до 02.09.2023 г. в курортния комплекс "Св. Св. Константин и Елена". Събитието се организира под патронажа на Янка Такева - председател на Синдиката на българските учители, Пламен Димитров – президент на Конфедерацията на независимите синдикати в България (КНСБ) и Сюзан Флокан – Европейски директор на Европейския синдикален комитет по образование.

В дните от 30.08.2023 г. до 01.09.2023 г. отново в курорта "Св. Св. Константин и Елена" ще се проведе редовно заседание на Управителния съвет на Съюза на работодателите в системата на народната просвета в Република България.

Варна е домакин и на Националното съвещание на Министерството на образованието с началниците на Регионалните управления от цялата страна, което ще се проведе от 31 август до 2 септември в курортен комплекс Златни пясъци.