Следващата седмица - идеално за море, температурите до 37°C

Животът

31-08-2023, 10:10

Снимка:

pixabay

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Температурата на морската вода е между 25 и 27 градуса, в крайните южни части - 28 градуса.

Синоптикът Петър Янков съобщи в ефира на "България сутрин", че днес се очакват валежи от около 3-5 литра дъжд в София и около 5-10 литра на кв.м по Черноморието, където има условия за прегърмявания.

"В почивните дни времето ще бъде предимно слънчево, а валежите ще отстъпват. В неделя по Южното Черноморие вълнението ще се увеличи. Следващата седмица температурите ще бъдат между 32 и 37 градуса, а вълнението по морето ще отслабне. През почивните дни и следващата седмица времето ще бъде подходящо за почивка на нашето Черноморие. Температурата на водата е между 25 и 27 градуса, в крайните южни части - 28", обясни Янков.

За зрителите на Bulgaria ON AIR той подчерта, че днес има условия за силни гръмотевични бури по Черноморието, които може да бъдат придружени от градушки.

Приближаваме се към края на лятото и тези явления постепенно затихват. Те се локализират в рамките на час-два преди да настъпят, стана ясно още от думите на синоптика.

Янков добави, че в планините времето ще бъде слънчево, хладно и със слаби северозападни ветрове. Времето е благоприятно за любителите на високопланинските пътеки, отбеляза синоптикът.