Напредват ремонтите в Район „Приморски“ (СНИМКИ)

Мисия Варна

31-08-2023, 11:39

Снимка:

live.varna.bg

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Продължава ремонтът на ул. „Васил Друмев“. Вече улицата е отворена за движение в два участъка: от ул. „Капитан Рончевски“ до ул. „Найден Геров“ и в отсечката от ул. „Никола Михайловски“ – ул. „Райно Попович“ до ул. „Генерал Гурко“/ул. „Любен Каравелов“.

В рамките на програмата за основен ремонт на вътрешно кварталните улици на територията на Район „Приморски” приключиха дейностите по ул. „Тодор Икономов“, където бяха изцяло подменени пътната и тртоарна настилки и поставено ново енергоспестяващо осветление. Това съобщи в личния си профил във Фейсбук кметът на район "Приморски" Петя Проданова.
 
Продължава ремонтът на ул. „Васил Друмев“. Вече улицата е отворена за движение в два участъка: от ул. „Капитан Рончевски“ до ул. „Найден Геров“ и в отсечката от ул. „Никола Михайловски“ – ул. „Райно Попович“ до ул. „Генерал Гурко“/ул. „Любен Каравелов“. Тук са изградени улични водопроводи и са подменени съществуващи сградни водопроводни отклонения, положени са кабели за уличното осветление, изградени са тротоари и паркоместа, положен е основен пласт на пътната настилка.
 
В другите два участъка на ул.”Васил Друмев” от ул. „Найден Геров“ – ул. „Добри Войников“ – до ул. „Константин Фотинов“ и в участъка от ул. „Константин Фотинов“ – ул. „Иван Богоров“ до ул. „Никола Михайловски“ е изградена дъждовна канализация и са положени кабелите за улично осветление.
 
Приключва изграждането на последния водопровод и са подменени съществуващите сградни отклонения. Предстоят дейности по поставяне на нови тротоарни плочи, бордюри и обособяване на паркоместа. След приключване на ремонтните дейности ще бъде положен основен и плътен асфалт на пътното платно на цялата улица.