Момичето от Словения, което работи за олимпийските игри и обича България

Спорт

02-09-2023, 11:30

Снимка:

Novsport.com

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Париж се превръща в град–спортна арена, разказва Инес Видичц

Словенката Инес Видич е основна фигура в организацията на Европейското първенство по волейбол за мъже, на което България и Варна са съдомакин заедно с Италия, Северна Македония и Израел. Тя е ивент мениджър от страна на Европейската федерация и е отговорна всичко, което се случва около игрището да бъде наред.

В момента Инес живее в Париж и участва в подготовката на Олимпийските игри през 2024 г. Там ще бъде главен мениджър на техническата организация за плажния волейбол.

ИНЕС И БЪЛГАРИЯ

Българите се шегуват, че тя вече е почти местна, защото редовна е командирована у нас за големите събития, които приемаме. Беше тук за Олимпийската квалификация през 2019 г., два турнира от Волейболната лига на нациите, а сега и за Евроволей 2023.

„Когато в интервюта ме питат коя е любимата ми държава, винаги казвам България. И това е наистина честен отговор. Защото начинът, по който се отнасят към мен тук и колко лесно работя с всички е нещо, което аз наистина оценявам. Освен колеги, ние станахме добри приятели. Поддържаме контакт през цялата година, дори когато не работим заедно. Посрещната съм много добре, усещам уважение. И аз уважавам това, което прави всеки един в тази организация“, откровена е Инес.

Цялата история прочетете в Novsport.com.