Филм за 23 години Модна фиеста Албена по БНТ, откриването е с Алфредо Торес

Варна Лайф

02-09-2023, 14:24

Снимка:

БНТ

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Модната фиеста стана запазена марка на Албена и превърна комплекса в лятна столица на модата, изкуствата и красотата.

За фестивала „Модна фиеста Албена“, който навърши 23 години, ще бъде излъчен филм по БНТ 2, в събота от 15.30 часа, съобщи продуцентът му Марияна Аршева.

Модната фиеста стана запазена марка на Албена и превърна комплекса в лятна столица на модата, изкуствата и красотата. Досега гости на фиестата са били два пъти губернаторът на щата Невада Боб Милър, откривателят на Шарън Стоун – Жан Люк Брюнел, известният италиански дизайнер Салваторе Куаколо, собственикът на модна къща „Хадаса” Денис Смирнов, криейтив студиото на световноизвестния дизайнер Жан Люк Амслер и др.

Тази година шоуто започна с Алфредо Торес, който не само танцуваше със своя балет, но и пееше песните на Енрике Иглесиас. Неговото чувство за ритъм не издържа и той също се включи в народните танци. Най-големите негови последователи бяха децата, които прекъснаха шоуто и направиха дълга редица за снимки с него. Не по-малко атрактивни бяха и останалите участници на фиестата. Теди Генев, който преди няколко години се завърна окончателно в България, след продължителен гастрол на Канарските острови, разплака публиката, когато каза, че последните дни, преди да се прибере, на дървена дъска е отбелязвал колко дни му остават в чужбина. След него на сцената излиза дизайнерката Милена Вельова, която се завърна на фиестата след 23 години отново. Тя представи няколко теми от ретроспективна колекция, като овациите обра с етно вълната. Милена показа роклята, с която Мариана Попова се е явила на Евровизия, облеклото на Нина Николина от грандиозния концерт на „Хъшове“, както и роклята, която е била представена на топ изложение в Япония, по време на дните на българската култура. Каква по-голяма приемственост от това, да се завърнеш отново на фестивала, този път с порасналата си дъщеря, посочва още Марияна Аршева.

Цецо Елвиса, също дойде с дъщеря си Виктория, която често се качва на сцената, заедно с него. Той се завръща на фиестата след 13 годишно отсъствие. Супер атракция беше участието на Георги Дюлгеров, който представи песните, с които неколкократно е печелил големите награди от най-добрия конкурс в момента за песен, „Бургас и морето“.  На фиестата в Албена, той представи и песента „Помниш ли море“, която изпя на концертите на Кичка Бодурова, заедно с нея.