Васил Петров: Всеки мач трябва да побеждаваме

Спорт

03-09-2023, 23:09

Снимка:

Novsport.com

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Треньорът на Спартак Варна говори след успеха над Марица Пловдив с 2:0.

Старши треньорът на Спартак Варна Васил Петров говори след успеха на своя тим с 2:0 у дома срещу Марица Пловдив в среща от 8-ия кръг на Втора лига.

„Доволен съм от победата, поздравявам момчетата, както и съперника и техния треньор. Има настроение в тима. Както и след миналия мач казвам, че основно акцентираме да свалим напрежението, защото има нужда от това. Да не се говори навсякъде и постоянно за победи и класиране. Смятам, че трябва да променим духа и колектива и така всичко си идва на мястото. В дефанзивен план изглеждаме добре, макар че на тренировки подобряваме още неща. В офанзивен план през първото полувреме по-скоро не правехме това, което искаме – да бъдем по-динамични, по-бързо да минава топката и може би там по-скоро трябва да се акцентира. Трябва да се работи много по-бързо, да се вдига динамиката, за да може отбори, които се затварят добре по-бързо да преодоляваме защитните им линии и по-бързо да стигаме до тяхната врата“, анализира срещата наставникът на „соколите“.

„Срещу Фратрия в турнира за Купата на България в петък не трябва да подценяваме двубоя, а точно обратното – да бъдем сериозни. Ние сме Спартак, имаме амбиции и трябва да побеждаваме всеки мач. Откакто съм в клуба напълно сериозно съм взел името Спартак, както и предните години се хвърляме срещу всички. И за купата без значение с кого играем Спартак трябва да побеждава“, заяви уверено Петров.

„Втора лига е атрактивна, трудно се играе, има различни отбори с различни стилове, винаги има изненадващи резултати и силни отбори. Това, което искам е да не се акцентира на домакински мачове и гостувания. Не трябва да се обременяват футболистите, когато гостуват, а точно обратното – нашият отбор трябва да е агресивен, трябва да знае какво иска и какво трябва да се случва“, допълни наставникът.