Черно море чака новия бразилец

Спорт

04-09-2023, 13:09

Снимка:

Novsport.com

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Брено Тейшейра пристига на "Тича" като заместник на трансферирания в Зулте Варегем Матеус Машадо.

Новият нападател на Черно море Брено Тейшейра пристига във Варна тази седмица. Варненският клуб ще плати трансферна сума на Крузейро за кариоката. Високият 188 см централен нападател пристига на "Тича" като заместник на трансферирания в Зулте Варегем Матеус Машадо.

Брено се присъединява към отбора до 20 години на Крузейро през 2021 г. От началото на годината до 30-ти юни е под наем в Реал Валядолид Промесас. Той изигра шест мача в Испания, но няма отбелязан гол.

С акостирането му на "Тича", бразилците в отбора отново ще бъдат трима. Останалите двама са Алекс Фернандес и Мишаел.

Прави впечатление, че в последно време треньорът Илиан Илиев започва все по-често да поглежда към трансфери на бразилци в отбора и то от реномирани школи - Сантос, Гремио и сега Крузейро. Очакванията и надеждите на ръководството са, че специалистът ще успее да развие и Брено, както го стори с други негови сънародници като Родриго, Алекс и Машадо.

Освен, че е опитен специалист, Илиев показа и страхотен нюх за играчи, като съумява търпеливо да доразвие потенциала им, с което допринася за изходящите им трансфери срещу добри суми. Не е далеч времето, когато Черно море ще може да се похвали с продажба на играч за 2 000 000 евро. Засега най-скъпият изходящ трансфер е на Мартин Минчев на Спарта Прага за милион и половина.