Домашен арест за Васил Божков, ще бъде с електронна гривна

Новините

05-09-2023, 13:24

Снимка:

off news

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Оттеглиха и искането за задържането му по делото за убийства и изнасилвания.

Васил Божков излиза от килията, след като Софийският апелативен съд му определи домашен арест. Ще му бъде поставена и електронна гривна, съобщи в. 24 часа.

Поддръжниците на Божков посрещнаха решението с аплодисменти. На мярката беше и синът му Антон Божков. Според съда опасността той да се укрие не е изчезнала, макар да е значително по-малка. 

Магистратите се позоваха на това, че Божков има финансови възможности и много контакти. В същото време обаче, когато е напуснал България на 25 януари, той все още не е знаел, че ще бъде обвинен, а може да се приемат и двете хипотези, че се е върнал доброволно, както и че има решение на съда за неговата екстрадиция. 

Съдът отбеляза, че заради интензивните действия на прокуратурата, вероятността той да извърши друго престъпление е вече значително намаляла. Според апелативните магистрати обаче не всички обвинения на Божков са доказани, както и това, че престъпната група се състои от него и още девет човека. 

Софийската градска прокуратура оттегля и искането си за задържане на Васил Божков по делото за организирана престъпна група за криминални престъпления, съобщава говорителя на СГП прокурор Десислава Петрова.