Обновиха Дневният център за пълнолетни лица с увреждания

Животът

05-09-2023, 15:06

Снимка:

Община Девня

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Проектът е реализиран на обща стойност 35 989,60 лв.

Община Девня реализира дейностите по  проект "Закупуване на оборудване и/или обзавеждане за нуждите на Дневен център за пълнолетни лица с увреждания Доц. Д-р Дичко Коларов“. Той е съфинансиран по договор за съвместна дейност № РД 04-105 от 27.04.2023 г. сключен между Фонд "Социална закрила“ и Община Девня, съобщиха от там.

Целта на проекта е подобряване на специализираната среда в ДЦПЛУ за предоставяне на целодневни, полудневни и почасови услуги за пълнолетни лица с трайни уреждания, съгласно ЗСУ и Наредба за качество на социалните услуги. Обновената  материална база ще подобри достъпа на хората с увреждания и техните семейства до комплексни, интегрирани и гъвкави социални услуги. Очаква се с подновяването на съществуващата материална база  да се подобри качеството на предлаганите социални услуги според индивидуалните потребности на целевата група.

По проекта се обособи стая  за отдих като се закупиха и монтираха  4 бр. единични легла (с матрак и нощно шкафче), двулицева преградна секция, ъглов диван, маса, телевизор и килими. Столовата е обновена с маси, кухненски столове, кухненски плот с гръб и долни шкафове, мивка, съдомиялна, бойлер и смесителна батерия за кухненска мивка. Залата за двигателна рехабилитация е обновена с бягаща пътека за рехабилитация, обособена и съблекалня с параван с огледала и 3 двукрилни шкафчета. Монтирани са два климатика в стаята за отдих и залата за групова работа.

Проектът е реализиран на обща стойност 35 989,60 лв. Размерът на  финансовите средства от Фонд "Социална закрила“ е 32 390,64 лв. и 3598,96 лв. съфинансиране от Община Девня.