Търсят доброволци за Царево

Новините

06-09-2023, 13:40

Снимка:

Фейсбук

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

До момента властите са потвърдили три жертви на наводненията в общината - двама мъже и жена.

Община Царево набира доброволци, които да помагат за възстановяването на района след водното бедствие. Записването е на телефон 0590 55018. На него може да се подават и сигнали за бедстващи хора.

До момента властите са потвърдили три жертви на наводненията в общината - двама мъже и жена.

Изолирани заради повреден мост остават Синеморец и Резово. Очаква се на компрометираното място да бъде поставен временен понтонен мост, който най-напред трябва да бъде доставен. Пред БНТ от Агенция Пътна инфраструктура заявиха, че пътят към Синеморец ще бъде отворен най-рано в четвъртък. По-рано беше съобщено, че Ахтопол и Варвара вече са достъпни. Затруднен е достъпа до странджанското село Кости.

От полицията призовават пътуващите от Ахтопол през Варвара за Царево и обратно и ползващи алтернативния маршрут, който въпреки че е трудно проходим е наличен, да са по-търпеливи и да се съобразяват с въведения пропускателен режим и полицейските разпореждания.

Регулирането на движението се осъществява с оглед безопасността на пътуващите и за недопускането на задръстване на алтернативното трасе, посочват от ОДМВР.