46 отбора стартират в новия сезон на АМФЛ-Варна

Спорт

08-09-2023, 15:50

Снимка:

АМФЛ-Варна

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

По традиция двубоите ще се играят в четири делнични дни всяка седмица - понеделник, вторник, четвъртък и петък.

На 11 септември стартира 11-ия сезон на Аматьорската минифутболна лига-Варна. През тази година отново се записаха голям брой отбори - 46. Те ще бъдат разпределени в четири лиги, като подредбата се прави на базата на представянето и класирането през годините и сортиране на мнение сред самите представители на клубовете.
Най-силна е Premier лигата, където тази година ще играят осем отбора. Те ще се срещнат помежду си по четири пъти в общо 28 кръга. В Win 1 и Win 2 ще си съперничат по 14 тима, които ще играят по два пъти всеки срещу всеки в общо 26 кръга. Последният четвърти ешелон ще носи името Win 3 и в него 10-те състава ще се срещнат по три пъти един срещу друг в общо 27 кръга.
 
По традиция двубоите ще се играят в четири делнични дни всяка седмица - понеделник, вторник, четвъртък и петък. Мачовете ще се провеждат на терените за минифутбол на Спортен комплекс "Спартак". През миналото лято настилката там беше изцяло подменена, а размерът на вратите - намален, което се прие изключително добре от представителите на клубовете.
 
В новия шампионат има няколко нови отбора, както и няколко, които си смениха цялото или част от името. За първи път един от клубовете - АМФК Лудата банда, пък ще бъде представен не само с един основен и един дублиращ отбор, както беше досега, а с общо три състава, които ще се изявяват в три отделни лиги.