Задържаха за измами провадиец, представял се за дистрибутор на цигари

Крими

14-09-2023, 12:50

Снимка:

Varna utre

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Мнимият търговец е искал от магазинерите в Добрич да му дадат пари с обяснението, че му ги дължат заради минали или предстоящи доставки.

49-годишен мъж от Провадия се е представял за дистрибутор на тютюневи изделия в търговски обекти в Добрич. Мнимият търговец е искал от магазинерите да му дадат пари с обяснението, че му ги дължат заради минали или предстоящи доставки. 

Мъжът е задържан на 13 септември 2023 година. Престъпленията, за които е привлечен като обвиняем, били извършени в периода от 8 до 13 септември 2023 година, уточняват от Районната прокуратура в Добрич. В два от магазините мъжът с инициали Н. А. успял да заблуди продавач-консултантите и да вземе от тях съответно 800 лева и 470 лева. В третия случай, останал само опит, поискал 1000 лева.

Н.А. е задържан за срок от 72 часа. 

Измамите са извършени при условията на опасен рецидив и продължавано престъпление. 49-годишният мъж е добре известен на органите на реда и прокуратурата, осъждан е общо 12 пъти, като в 10 от случаите е ставало дума за измами.

В хода на разследването станало ясно, че обвиняемият действал по тази схема на територията на Добрич от април месец тази година. Предстои да се изясни неговата съпричастност към други случаи на подобни измами, извършени в града. Освен това, са събрани данни за идентични случаи, регистрирани в градовете Исперих и Шумен.

Работата по случаите продължава под ръководството и надзора на Районна прокуратура - Добрич. Предприети са множество действия за установяване на всички пострадали от измамната схема. По отношение на Н.А. ще бъде внесено искане в съда за налагане на най-тежката мярка за неотклонение - „задържане под стража".