Двама мъже, отглеждали марихуана във Варна, остават в ареста

Крими

15-09-2023, 14:44

Снимка:

ОД на МВР - Варна

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Двете оранжерии били добре оборудвани с лампи, системи за климатизация и вентилация, влагоабсорбатори и напоителни системи.

Районна прокуратура – Варна наблюдава и ръководи досъдебно производство за отглеждане на растения от рода на конопа, след като в хода на специализирана операция били разбити две оранжерии с марихуана. Към наказателна отговорност за престъпления по чл. 354в, ал. 1 са привлечени двама мъже на възраст 35 г. и 36 г., а 36-годишният Д.Д. е обвиняем и за държане на марихуана.

Двете помещения били открити в два апартамента, наети от обвиняемите. Оранжериите били добре оборудвани с лампи, системи за климатизация и вентилация, влагоабсорбатори и напоителни системи.

В апартамент, стопанисван от Д.Д., били намерени 139 стръка растения от рода на конопа, а в другата оранжерия, използвана от П.В., били намерени 100 стръка. В хода на разследването, на друг адрес, било намерено и иззето количество суха тревиста маса.

Двамата мъже бяха задържани за срок до 72 часа с постановление на наблюдаващия случая прокурор от Районна прокуратура – Варна с оглед довеждането им пред съда за определяне на мерките им за неотклонение. Днес състав на Районен съд уважи като основателни исканията на прокуратурата и определи „задържане под стража“ за Д.Д. и за П.В.

Определенията подлежат на обжалване пред Окръжен съд - Варна.