Ветрино получи още 1,3 млн. лева за ремонта на пътя към Провадия

Животът

16-09-2023, 08:45

Снимка:

АПИ

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

След ремонта на път I-2 от Русе до Варна, когато движението беше пренасочено през територията на община Ветрино, трафикът между с. Неофит Рилски и магистрала „Хемус“ се увеличи значително.

Продължава реконструкцията на пътя от границата между общините Провадия и Ветрино през Габърница до село Неофит Рилски. Кметът на Ветрино д-р Димитър Димитров подписа ново споразумение с Министерството на регионалното развитие и благоустройство за финалната сума по проекта.

„След ремонта на път I-2 от Русе до Варна, когато движението беше пренасочено през територията на община Ветрино, трафикът между с. Неофит Рилски и магистрала „Хемус“ се увеличи значително. Това не просто влоши състоянието на пътната настилка, но на места цялото шосе започна да пропада. Увеличи се и опасността от пътно-транспортни произшествия“, припомни Димитров.

Преди година община Ветрино защити проект „Реконструкция и рехабилитация на път VAR 1211/III-208, Ветрино-Провадия/-Петров дол – граница общ. /Провадия – Ветрино/ - Габърница – Неофит Рилски“. Общата стойност на обекта е в размер 2 604 816,30 лв.

Тогава от държавния бюджет беше преведена половината от сумата. След доклад на извършените до момента строителни дейности МРРБ отпусна и останалите средства за окончателното приключване на обекта. В София кметът Димитров и главният счетоводител на общината Елена Гелкова подписаха допълнителното споразумение по инвестиционния проект на община Ветрино.