Млади българи със звезден концерт във Варна

Варна Лайф

16-09-2023, 12:40

Снимка:

“Елит Проджектс Мениджмънт"

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Пианистката Виктория Василенко, цигуларката Лия Петрова и виолончелистът Атанас Кръстев подготвят стилна програма от произведения на Брамс, Шуман и Добринка Табакова.

Концертът е част от проекта “Нова музикална сцена" и се осъществява с подкрепата на Национален фонд “Култура".

Есенният модул на проекта “Нова музикална сцена" на варненската агенция “Елит Проджектс Мениджмънт" започва на 18 септември с концерт на брилянтно изпълнителско трио от 19:00 в Градската художествена галерия на Варна. Пианистката Виктория Василенко, цигуларката Лия Петрова и виолончелистът Атанас Кръстев са вече утвърдени имена като солисти и интерпретатори на камерна музика, както на българския, така и на международния концертен подиум.

В биографиите и на тримата има завидна колекция от престижни награди от български и международни конкурси, участия в реномирани музикални фестивали, както и авторитетни национални и европейски отличия. Изкушени от магията на съвместното музициране, тримата талантливи изпълнители ще представят пред варненските меломани програма с творби на немските романтици Роберт Шуман и Йоханес Брамс, и "Танц по калдъръм“ на българската композиторка Добринка Табакова.

Проектът “Нова музикална сцена" се реализира с финансовата подкрепа на Национален фонд “Култура" и с партньорството на ММФ “Варненско лято".