Мая Манолова от Варна: Решението за възобновяване вноса на украинско зърно е предателство

Новините

16-09-2023, 17:06

Снимка:

Левицата

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Тя постави още въпроса за това какъв ще бъде контрола за наличие на вредни съставки, на тежки метали особено с вноса на боеприпаси с обеднен уран.

"Предателство е решението на Народното събрание да вдигне забраната за внос на украинско зърно - пшеница, царевица, рапица, слънчоглед. Настояваме забраната да бъде върната и такава забрана да бъде наложе и върху млечните и месните продукти, на зуленчуците. Защото с продължаващия внос освен че се срива българското производство, което е подложено на нелоялна конкуренция и дъмпинг, но е и застрашено и здравето на българските граждани."

Това заяви Мая Манолова - едно от лицата на ЛЕВИЦАТА! при регистрирането на лявото обединение за участие в местните избори във Варна. Маналова постави още въпрос за това какъв ще бъде контрола за наличие на вредни съставки, на тежки метали особено с вноса на боеприпаси с обеднен уран. За всичко това не трябва да се плаща със здравето на българските и европейските граждани, категорична бе тя.

Според Манолова правителството ще бъде принудено да клекне пред протестите на земеделските производители, които от ЛЕВИЦАТА! подкрепят, като според нея кабинетът като не иска да защити потребителите и българския интерес по достойния начин, ще бъдат принудени да го направят с протести и блокиране на страната.

Лявото обединение ЛЕВИЦАТА! се регистрира за участие в местните избори във Варна като даде заявка за кандидатури за кмет и кметове на райони, за листа общински съветници и за кметове на населени места в общината. ЛЕВИЦАТА! ще участва в изборите във всички общини в областта като в половината ще издигне и свои кандидати за кмет. В пет от общините в областта лявото обединение ще участва в местни коалиции заедно и с други партии, но без влизане в коалиции с ГЕРБ и ДПС.

Мая Манолова беше категорична:

"Местните избори ще са вот на доверие към правителството на сглобката и вот на недоверие към партиите, които участват в него Продължаваме промяната, Демократична България, ГЕРБ и ДПС, защото и четирите партии излъгаха тежко избирателите си като подмолно, задкулисно се събраха въпреки че предизборно бяха смъртни врагове."

Манолова подчерта, че ЛЕВИЦАТА! остава единствената алтернатива, която да се противопостави сглобката да се пренесе и на местните общини. Според нея моделът, който ГЕРБ и ДПС наложиха в общините е феодален, грабителски, олигархичен и техните до вчера уж единствени опоненти удобно ще си замълчат и няма да разобличават безобразията на местната власт.

Мая Манолова представи кандидатите на ЛЕВИЦАТА! като леви, активни хора, граждански активисти, които ще се противопоставят срещу обръчите от фирми, срещу предоставянето на концесия на общинските услуги и категорично срещу продажбата на общинска собственост и бетонирането на зелените площи, на морския бряг, на корупцията в българските общини.