Дрон падна в скалите край Тюленово

Новините

18-09-2023, 10:45

Снимка:

БНР

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Група за невзривени боеприпаси към ВМС пътува за Тюленово.

Дрон, паднал в скалите край село Тюленово са открили късно снощи жители на населеното място. Сигнал до спешния телефон 112 е бил подаден в 21.40 на 17 септември, на място е бил и екип на местното РУ на полицията. 

На дрона се натъква снощи Радослав Русев от Тюленово. По думите му по дрона се вижда светеща електроника, а опасенията му са, че става дума за неактивирана бомба. 

Въпреки че сигналът е бил подаден преди повече от 9 часа, към момента на мястото няма специализирани екипи, посочи Радослав Русев. Засега няма официална информация за това какъв е дронът, откъде е долетял и дали действително става въпрос за бомба.

От командването на Военноморските сили съобщиха за Радио Варна, че в момента групата за невзривени боеприпаси пътува към Тюленово, където беше намерен дрон с взривно устройство. Според експертите става дума за 82-милиметрова мина, прикрепена към устройство, което  не е ясно дали е дрон. 

От ВМС уточниха, че най-важна за тях е безопасността и затова мината ще бъде обезвредена на място, или изтеглена на друго място, където да бъде безопасно унищожена. По-късно ще бъде разпространена официална информация от Щаба на ВМС за случая.