Тийнейджърка реши да бръкне в клетката на леопарда във варненския зоопарк, той я ухапа

Крими

18-09-2023, 19:01

Снимка:

СайтЪТ

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Девойката е рискувала изключително много защото леопардът е пазил двете си малки.

Тийнейджърка от Варна реши да прояви абсолютна безотговорност като рискува да се доближи опасно близо до мрежата на местообитанието на леопардите в зоопарка. За СайтЪТ директорът на зоокъта в морската столица заяви, че инцидентът е станал малко след 18.00 часа вчера, т.е. в извънработно време, когато касите са били вече затворени.

“Вчера ми се обадиха, за да ми съобщят за инцидента, който за щастие не е сериозен. Разбрах само, че момичето е леко ухапано”, обясни Стоянова.

Тя добави, че девойката е рискувала изключително много защото леопардът е пазил двете си малки.

“Животното се стресира, плаши се и си пази бебетата, но аз апелирам – моля Ви не бъркайте в клетките при животните!”, каза още директорката на варненския зоокът.

На снимки, които се разпространяват в социалните мрежи се вижда как младо момиче е застанало до клетката на леопарда и се опитва да си направи селфи, докато докосва мрежата, до която е застанал и женския леопард. Следващият кадър е как момичето е седнало на пейка, а до нея е охраната на зоокъта.

“Въобще не е изключение хората да се опитват да пипат животните или да ги хранят. Понякога посетителите в зоопарка идват с нагласата, че тук животните едва ли не пеят и танцуват, но това не са циркови животни! Те не са опасни, но се стресират и страхуват, когато някой се опита да им навлезе в личното пространство! Моля Ви – не се опитвайте да ги пипате, не ги хранете! В целия зоокът сме разположили табели”, каза в заключение Иванка Стоянова.

Лицето на момичето е скрито по молба на нейните роднини