Първият в България мобилен пункт за кръводаряване е вече във Варна

Животът

20-09-2023, 13:18

Снимка:

Сдружение "Аз вярвам и помагам"

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Ключовете получи д-р Жанина Йорданова, директор на кръвния център в града.

Първият в България мобилен пункт за кръводаряване "Аз Вярвам и Помагам" е вече във Варна.

Той бе закупен със събрани средства от хиляди хора, участвали в кампанията на сдружението за събиране на употребявани пластмасови капачки.

Ключовете получи д-р Жанина Йорданова, директор на кръвния център във Варна от председателя на благотворителната кампания Владислав Николов.

Специализираният автомобил бе представен в 10,00 ч пред сградата на центъра в двора на МБАЛ "Света Анна".

"Аз Владислав Николов, като създател най-дългогодишната в България благотворителна кампания за събиране на капачки и стотинки "Аз Вярвам и Помагам", заедно с Антония Антонова и стотици гости дарихме уникалният и първи в България транспортен мобилен пункт за кръводаряване в помощ на хиляди пациенти!", похвали се в социалната мрежа организаторът на кампанията.

Тази събота (23.09.23 г.) от 10:00 ч. до 19:00 ч. на входа на Морската градина (до Фестивален и Конгресен център Варна) може да видите на живо първия в България мобилен пункт за кръводаряване "Аз Вярвам и Помагам", който е закупен със средства от капачки, стотинки и дарения на хиляди хора.

По време на събитието ще има благотворителен базар с много нови и интересни рекламни материали. Всички събрани средства ще бъдат дарени в подкрепа събирането на 500 000 лв. и в помощ на хиляди бебета и деца.