Криейтив специалист запозна студенти от ВСУ с новостите в дизайна

Животът

21-09-2023, 09:53

Снимка:

ВСУ "Черноризец Храбър"

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Най-влиятелния световен фестивал за дизайн на герои и персонажи щe се проведе в ReBonkers на 23 и 24 септември.

Творческият директор и мениджър на Pictoplasma x Bulgaria Лусина Терзиян се срещна със студентите от специалност "Графичен дизайн" на Варненски свободен университет "Черноризец Храбър", съобщиха от вуза. Тя разказа историята на създаването на първото българско издание на най-влиятелния световен фестивал за дизайн на герои и персонажи, което щe се проведе в ReBonkers на 23 и 24 септември.

Покани студентите да посетят изложбата и майсторските класове, които ще водят Никола Радулович, Алина Папазова, Рин Ямамура, Калоян Илиев – Кокимото, Иван Попов – Заека и Юнал Зобу. Те ще разкажат що е то character design в различните му арт проявления и ще покажат своя творчески процес във филмова анимация и дигитално изкуство, 3D визуализация, куклена сценография, илюстрация, скулптура и арт инсталация. А основателят на международното издание на PICTOPLASMA Питър Талер ще даде официалния старт.

Менторските работилници в събота ще са с Виктория Георгиева – MOUSE - за процеса на сътворение "в и чрез“ градската среда, Калоян Илиев – Кокимото - за илюстрации с герои. Ина Валентинова ще покаже различни техники при правенето на нашивки, а Цветана Недева – Kinderlist ще извърви пътя от лист хартия до stop-motion филм.

Варненски свободен университет "Черноризец Храбър" е партньор на събитието.