На SENSHI 18 бяха спечелени две европейски титли в тежките категории

Спорт

21-09-2023, 11:23

Снимка:

SENSHI 18

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

На предишно издание на международната галавечер на европейския връх се изкачиха още трима бойци.

Арената на 18-о издание на международната бойна галавечер SENSHI вдигна адреналина на публиката с оспорваната битка за европейска титла на страната в категория до 90 кг и двубоя за европейския пояс в атрактивната категория 95+ кг.

В битката за европейската титла на SENSHI в най-тежката категория се изправиха срещу друг двама внушителни бойци – амбициозният Ахмед Крънич и опитният ветеран Бруно Сузано. Португалецът Сузано се биеше с решимост и воля срещу мощния представител на Босна и Херцеговина по време на мача. По-добрият от двамата все пак бе Ахмед Крънич, който стана носител на европейската SENSHI титла в свръхтежката категория над 95 кг чрез единодушно съдийско решение.

Двубоят за европейската SENSHI титла в категория до 90 кг, по правилата на KWU FULL CONTACT, се проведе между Едуард Алексанян и германеца Якоб Стюбен и донесе много позитивни емоции на варненската публика на плажа пред бойната арена.

В силния мач Едуард Алексанян надделя над Якоб Стюбен, подкрепян от своите съграждани и се пребори за европейската корона и титла в категория до 90 кг. Във финалния двубой на вечерта Алексанян се наложи с по-чист и прецизен стил и бе обявен за победител след три оспорвани рунда. Българската победа донесе още една европейска SENSHI титла за страната ни и затвърди легендарния статут на родните бойци, които вдъхват заслужен респект на своите международни съперници.

Първите в историята европейски титли на веригата SENSHI бяха спечелени в предишното издание на професионалната бойна гала SENSHI 17. На галавечерта, провела се на 8 юли 2023 г. се състояха три оспорвани двубоя за европейската SENSHI титла в кат. до 70 кг, кат. до 75 кг и кат. до 85 кг, които спечелиха българските претенденти. Българските водещи кикбоксьори Драгомир Петров, Атанас Божилов и Александър Петров спечелиха и трите титли.

Драгомир Петров, който е сред любимците на публиката, отново се справи отлично срещу своя достоен опонент – японеца Ю Хироно и донесе първата европейска титла за страната ни в категория до 70 кг с единодушно съдийско решение.

Атанас Божилов е един от най-талантливите български кикбоксьори, носител на множество титли в бойните спортове и жива легенда на международната верига с внушителните 16 победи на ринга на SENSHI. През юли Атанас Божилов завоюва европейската титла на SENSHI в категория до 75 кг с единодушно съдийско решение в титаничен мач срещу португалеца Адолфо Барао – един наистина достоен противник и шесткратен шампион по кикбокс на страната си.

Александър Петров донесе европейска титла на SENSHI 17 в категория до 85 кг. Невероятната победа над Али Ел Амери, Петров отбеляза след допълнителен четвърти рунд. Александър Петров е WAKO световен кикбокс, шампион за 2015 година и редовен участник в бойните галавечери на SENSHI.

Очаквайте скоро новини относно следващото издание на бойната галавечер SENSHI през 2023 г. Гарантираме, че идното събитие ще бъде още по-зрелищно и вълнуващо!