Отнеха колата на поредния пиян варненец

Крими

21-09-2023, 16:14

Снимка:

pixabay

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Взеха му и книжката за година и половина.

В бързо производство Районен съд – Варна, наложи наказание на 50-годишен мъж за престъпление по транспорта.  При проверка на 5 септември тази година в района на бензиностанция в град Бяла се установява, че той управлява лек автомобил „Нисан“ в нетрезво състояние.

Тестването му на място с дрегер дало положителeн резултат, като взетата непосредствено след това от водача кръвна проба за медицинско изследване доказва наличие на концентрация на алкохол над 1,2 на хиляда, а именно - 2,54 на хиляда.

Съдът одобри параметрите на постигнато между страните споразумение, съгласно което на подсъдимия, неосъждан досега, се налага наказание от 6 месеца лишаване от свобода, чието изпълнение се отлага с изпитателен срок от 3 години.

Той бе лишен от право да управлява моторно превозно средство за срок от една година и 6 месеца. Управляваният от него автомобил“, послужил за извършване на престъплението, който е негова собственост, се отнема в полза на държавата на основание чл.343б, ал.5 от Наказателния кодекс.

Съдебният акт е окончателен и влиза в сила веднага.