Очите и ръцете на отборите на Евроволей 2023

Спорт

22-09-2023, 10:38

Снимка:

Novsport.com

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Сбъдната мечта на Соня, Дария, Ивет, Ива, Катерина, Ралица, Михаела и Михаела.

Соня, Дария, Ивет, Ива, Катерина, Ралица, Михаела и Михаела бяха тийм гайдовете на отборите по време на Европейското първенство по волейбол за мъже, на което Варна и България бяха съдомакини заедно с Италия, Северна Македония и Израел.

Работата им е изключително отговорна, защото те се грижат всички с отборите, които са в непозната чужда държава, да бъде наред. От това храната в хотела да бъде сервирана на време, през уведомяването на организаторите за движението на групата, до закупуването на всичко, което им е необходимо.

„Здравейте от мен! Аз съм Соня Маноловска. Уча в Икономически университет - Варна, специалност мениджмънт. Когато съм била на 9-10 години, моят баща ме е завел за първи път в залата, за да гледаме волейболен мач. И така се запалва тази страст към спорта. 2018 година бях доброволец към федерацията и беше невероятно преживяване. Сега 2023 година, бях тийм гайд за първи път на националните отбори по волейбол на Испания и Португалия. Не мога да опиша чувството, беше прекрасно, удивително, очарователно, наистина една сбъдната мечта. Благодарна съм на федерацията, че се довери на мен, за да съм тийм гайд. Щастлива съм, че бях точно на тази два отбора тийм гайд, те ме допуснаха до тях и както казват станах част от тях. Винаги ще ги пазя в сърцето си. ¡MUCHAS GRACIAS A LAS EQUIPOS DE ESPAÑA Y PORTUGAL!“, казва Соня.

Ивет Гавраилова също е развълнувана след предоставената й възможност.

„Да бъда Team Guide беше едно много вълнуващо изживяване. За мен това беше нещо ново и се радвам, че ми беше гласувано доверие и че ми се отдаде възможността да срещна някои от любимите си спортисти. Запознах се и с много нови хора, на които съм благодарна за това, че ми помагаха през цялото време и бяха толкова отзивчиви и търпеливи. Освен това, създадох приятелства с другите момичета и се надявам за в бъдеще да ми се отдават още възможности да работя с тях“, откровена е Ивет.

Ива Кацарска вече очаква следващото домакинство, което страната ни ще получи.

„Да бъда гид беше уникално преживяване. Имах възможността да се запозная и да разговарям с някои от моите идоли. Взаимодействието с тези хора ме обогати като личност. Беше ми много интересно да ги опозная и като хора с различна култура, и като истински професионалисти във волейбола. Нямам търпение за следващото европейско“, казва Ива.

Дария Маринова е от Провадия и е завършила международен бизнес в икономически университет Варна.

„През последните 5 години живея в морската ни столица. За първи път стъпих в залата, когато бях на 12 и от тогава нямам пропуснати волейболни мачове. Да стана тийм гайд на отбори с такава класа и да бъда толкова близо до тях беше като сбъдната мечта за мен. На европейското първенство бях гид на Финландия, а по-късно и на Турция. И двата отбора бяха изключителни и ще ги помня завинаги. Да комуникирам с толкова интелигентни и сърцати хора беше чест и привилегия за мен и съм благодарна на Българската федерация по волейбол, че ми се довери да стана част от тях и да бъда неин представител пред тези световно известни и висококласни отбори“, обяснява ни Дария.

Както вече стана ясно, момичетата са волейболни фенки от деца. Но Европейското във Варна сбъдна мечтите им да се докоснат до отборите и да бъдат техните очи и ръце по време на първенството.

Автор: Краси Панов/Novsport.com