Йордан Биков: Приемникът за бездомни кучета в Каменар е любима тема за спекулации по избори

Мисия Варна

23-09-2023, 11:51

Снимка:

СайтЪТ

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Преди известно време първо ми “цъфна” в приюта г-н Благомир Коцев, заобграден с някакви лица, които не знаеха какво искат да направят.

Предизборните страсти стават все по-нагорещени, а приемникът за безстопантсвени животни в Каменар често е любима тема за извличане на политически дивиденти по избори. Това коментира за СайтЪТ Йордан Беков, управител на общинския приют.

“Има две личности, с голям интерес към политиката и властта във Варна, с които ми се наложи да се сблъскам. Преди известно време първо ми “цъфна” в приюта г-н Благомир Коцев, заобграден с някакви лица, които не знаеха какво искат да направят. Първо бяха дошли като доброволци, след това започнаха да се интересуват от документацията. Има си надлежен ред да се иска такава информация. Попитах ги имат ли някаква концепция за приюта, какво искат да се промени?

Коцев отговаря, че не бил достатъчно запознат, но ми казаха, че има проблем. Друга претенция към мен била, че не пускам хората. Вярно е, че и двете врати на приюта са затворени, но това е мое право, защото зная с какви хора имам работа и от мерки за безопасност съм затворил приюта.

Всеки, който идва с добри намерения да осинови куче, да помогне с нещо, звъни, охраната му отваря и влиза. Това, което ми беше заявено, е че хората не били доволни от мен и екипа ми. Радвам се, защото явно бъркам в джоба на някой, като му нарушавам интересите.

Това е главният въпрос, от който тръгва раздорът с организациите. Те не могат да изнасят кучета за осиновяване зад граница без нас. Изисквам документи и информация за реални осиновители. Защото наскоро намериха в Германия бус с мъртви кучета, изнесени от България.

Има “природозащитници”, които не могат да преглътнат факта, че им ги вземаме, но пак подчертавам, уличните кучета са на общината, не са техни.

Изпратих по живо по здраво Благомир Коцев, след него се появи г-жа Стела Николова. Чудо на чудесата…Размахала една папка депутатска – “Аз съм депутат, искам да вляза!”. Ами влез, кой те спира?

С нея пристигат едни недобронамерени хора, които снимат, а нямат право да снимат в халето. Особено в първо хале, където са кастрирани животни, болни животни и такива, които са на лечение. Кой ще ви пусне в реанимация в болницата? Разговорът ни се води по телефона. След като затваря телефона, депутатката заявява, че съм разрешил да влязат и снимат навсякъде.

Това не само е злоупотреба със служебно положение, но това е непристойно за един депутат.

В крайна сметка влезли, депресирали хората ми, те се изпокрили, за да не влизат в конфликти с нея. Претенциите на госпожата били , че е мръсно, имало бълхи. Извинявам се много, но не се намираш в библиотеката. Два пъти месечно идва фирма и пръска за бълхи. Ние самите всеки ден минаваме и пръскаме с дезинфектанти не само в нашите помещения, а и в клетките на животните.

Какво повече да направим, гледаме кучета, не гледаме пеперуди!

Клетките на кучетата били мръсни. Ами те ми идват в 9 часа сутринта. Хората ми не работят денонощно. Отнема време на 80 кучета докато се почистят клетките, да се измият купичките, да се сипе храна и вода. Защо не ме снимат като стана от леглото? Едно живо същество, което яде и пие вода , затворено в тясно пространство, там върши и естествените си нужди. Аз нямам екип от 18 човека, за да успяват за 15 минути да свършат всичко.

Тази жена с претенциите не е наясно, че я познавам добре от протестите. Аз съм от първите протестъри във Варна. Всички ме знаят.

Ако бях от нейните хора, като цяло платени, нямаше да имам лице да се появя никъде.

Защото от никой не съм взел една стотинка да се появя някъде, за да оплюя някой, т.е. да му кажа в очите той кой е. Акцентът на Стела Николова върху Каменар идва от нейните няколко напъна да става кмет на Варна. На нейно място бих сменил малко тактиката. След като тя твърди, че знаела проблемите на Каменар много добре, аз я попитах тя какво направи, за да се подобрят нещата?”, коментира управителят на приюта.