Ремонтират урологичното отделение в МБАЛ "Св. Анна“ с подкрепа от Община Варна (СНИМКИ)

Мисия Варна

25-09-2023, 13:39

Снимка:

live.varna.bg

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Кметът Иван Портних заяви, че въпреки осакатения бюджет на града от "Промяната", средствата са осигурени, тъй като са необходими за болница, която лекува хората от цяла Североизточна България.

Ремонтни дейности се извършват в урологичното отделение в МБАЛ „Св. Анна“ във Варна. Там ще бъде поставена и нова рентгенова система. Оглед на място направи днес кметът на Варна Иван Портних, заедно с д-р Красимир Петров, изпълнителен директор на болницата и доц. Тошо Ганев началник на отделението. Община Варна, с решение на ОбС, осигури от бюджета за тази година 306 164 лв. за обновяване на отделението, което обслужва гражданите на пет области - Варна, Шумен, Добрич, Търговище, Разград и Силистра, както и 450 000 лв за закупуване на новата апаратура. 

Кметът Иван Портних заяви, че въпреки осакатения бюджет на Варна от "Промяната", средствата са осигурени, тъй като са необходими за болница, която лекува хората от цяла Североизточна България. В годините назад финансово общината е помогнала за закупуване на още модерна апаратура - лазер за литотрипсия на камъни, рентгенов апарат за Спешното отделение, както и за обновяване на Оперативното отделение, на Детската хирургия, на фасадата на Хирургичния блок. 

Д-р Красимир Петров, изпълнителен директор на болницата, отчете, че през последните 6 години Община Варна е осигурила над 6 млн. лв. за болницата, за разлика от държавата, която през последните 3 години не е превела нито стотинка, въпреки че е мажоритарен собственик на МБАЛ "Св. Анна". До този момент е нямало толкова добра колаборация между Община и болница „Св. Анна“. През цялата история на прехода не си спомням, тук да са правени подобни инвестиции, каза той.

Ще продължим да работим с екипа на д-р Петров и въпреки всички трудности, защото навременната помощ е най-ценна. Особено когато се отнася до създаване на по-добри условия за лечение на хората, каза кметът Иван Портних. 

През 2024 година се предвижда ремонт и старата сграда на патоанатомията.