Мълва за бус, примамващ деца до варненско училище, изплаши ученици и родители

Крими

25-09-2023, 15:00

Снимка:

Moreto.net

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

От полицията заявиха, че подобен сигнал при тях не е постъпвал.

Слухове за тъмен бус в района на варненско училище, от който човек примамва деца с бонбони и малко кученце, предизвикаха истинска вълна от паника и страх сред родители и ученици. Информацията сподели майка в една от варненските фейсбук групи във вчерашния ден, съобщи Moreto.net.

По думите на Тодорка Станкова преди няколко дни 10 – годишният й син видял въпросния бус и реагирал веднага като се е върнал в двора на школото и предупредил госпожа, която е срещнал.

„Тя е изгонила хората (б.р. госпожата) и от дирекцията са взели мерки, но моля всеки да предупреди детето си независимо къде учи и ходи да не се поддава на такава измама, защото това за мен е с идея отвличане! Моля, споделете и с приятели.“, се казва още в поста.

Публикацията придоби още по – голяма популярност, след като намери място в някои сайтове. Бързо разпространяващите се слухове предизвикаха масова психоза и в съседни училища.

"Изплашени ученици се страхуват да се приберат сами до домовете си заради носещата се мълва за опасния бус. Слуховете търпят градация и сред малчуганите вече се говори, че дори има отвлечено дете.", споделя майка на 11-годишен ученик от съседно училище.

От коментарите под публикацията във фейсбук става ясно, че не малка част от родителите са скептично настроени към споделеното от Тодорова инфо, някои са видимо подразнени от всяването на паника и от това, че не е подадена информация към органите на реда. Други благодарят за споделеното.

Същевременно от полицията казаха, че подобен сигнал за причакващ деца бус при тях не е постъпвал.

Началникът на Регионалното управление на образованието във Варна Ирена Радева посочи, че също няма данни за подобен случай, но веднага ще извърши проверка. Освен това ще сигнализира МВР, за да бъде изпратен патрул на място.