Конкурс с апел „Живей активно!" срещна в баскетболна битка общинари и ученици в Девня (СНИМКИ)

Спорт

26-09-2023, 09:19

Снимка:

Община Девня

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Предизвикателствата към всички възрасти продължават през уикенда.

За поредна година Община Девня се присъедини към инициативата, популяризираща спорта, физическата активност и балансираното хранене „Нестле за Живей активно! Град 2023“. В първия ден от кампанията предизвикателствата бяха към най-малките – децата от ДГ „Незабравка“ и учениците от СУ „Васил Левски“.

„На ентусиазма, с който малчуганите от детската градина не само се включиха в спортните игри, но и искрено се забавляваха, всички ние, възрастните можем само да завиждаме. Точно спортът, игрите на открито, разходките сред природата са най-работещите стимули за младите хора да постигат успехи и в уроците, и живота“, коментира кметът на Девня Свилен Шитов, който също бе част от спортния празник.

Най-голямата атракция в него бе баскетболната битка между отборите на учениците и на Община Девня, воден от кмета. Екипът на общинските служители показа, че не отстъпва на младите, като в схватката под кошовете успя да победи школския тим с резултат 15:12!

Предизвикателствата към всички възрасти продължават през уикенда – с пешеходен преход до местността „Кесмята“ и римската каменоломна, от която са добивали строителни материали за строежа на древния Марцианопол, спортни игри в парк „Разсадника“, състезание по спортен риболов и танцова забава за възрастни в парк „Марково“.

През 2019 г. Девня спечели голямата награда в конкурса на „Нестле за Живей активно“, като получи финансова подкрепа за изграждането на детска и фитнес площадка на открито в кв. „Река Девня“. Амбициите на общината са тази година да повтори успеха си.