Жители на "Младост" се оплакват от струпани материали, оставени след ремонтите в квартала

Мисия Варна

26-09-2023, 10:48

Снимка:

Радио Варна

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

В близост се намира Средно училище "Гео Милев". Пред входа му, където родителите паркират колите си, за да оставят децата, има също струпани материали.

Жители на варненския район "Младост" се оплакват от струпани строителни отпадъци след ремонтите в квартала. Купчини строителни материали, павета и незапълнени плочки пречат и са дори опасни за хората, съобщи за Радио Варна Пламен Анастасов. Той живее в блок 149 и описва ситуацията след ремонта като "потресаваща". Възрастни жени са принудени да фугират с пясък процепите между плочките, за да не се спъват, каза още Анастасов.

В близост се намира Средно училище "Гео Милев". Пред входа му, където родителите паркират колите си, за да оставят децата, има също струпани материали. "Те са опасни за всички", оплаква се Анастасов. Той е звънял в районното кметство, откъдето са го уверили, че ще пратят екип на място. "Нищо не се е променило, мина месец от тогава", възмущава се той.

В момента се извършват ремонти в друга част на квартала. "Пред нас няма техника. Оставиха ни пясък да си фугираме явно сами. Опасно е и за деца, и за възрастни хора", каза още той.