Иван Портних : Варна ще върне ударното си темпо на обновяване от 2019 (СНИМКИ)

Новините

26-09-2023, 17:00

Снимка:

Пресцентър ГЕРБ/СДС

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Ще спрем експериментите на Промяната срещу развитието на града.

Вярвам, че Варна ще се върне към  ударното темпо  към развитието си от 2019 г., ще се върне  към големите си проекти, каузите – „Варна  град на младите“, „Варна град на знанието“, „Варна – дигитална столица“, всичко това, което през последните три години Промяната спря  не само във
Варна, но и в цялата държава.  Това каза кметът и областен координатор на ГЕРБ – Варна Иван Портних след регистрацията на партийната листа за общински съветници, районни кметове и кметства на кметства в ОИК.

Иван Портних коментира предизборната ситуация : намесват се различни форми на корпоративен вот, защото социологията не им излиза за някои от кандидатите за кмет на града. В тази връзка  той посочи новопоявилата се листа на презастроителите, в която са представители на строителни фирми, фирмите пътищари, които бавят  ремонтите. „Видно е, че това е тежък корпоративен вот, който се появи след отстраняването на предния гл.архитект Бузев, същият който издаде на приятеля си Благомир Коцев незаконни документи в опит да узакони бараките си на завладяната поляна в Морската градина. В момента тече делото,в което се използват се процесуални хватки, майката и бащата на Коцев са в болничен, в последния ден оттеглят и променят пълномощните на адвокатите си и т.н. Това е пето поред съдебно заседание, в което се ползват разни трикове. Рано или късно и прокуратурата и съдът ще свършат своята работа“, каза Портних.

Той постави  въпроса  как тези активисти на ДБ, които изградиха политическата кариера уж като борци за Морската градина, издигат Коцев за кандидат за кмет. Той ли  им е флагманът,  който е придобил комплекса си за жълти стотинки след приватизацията в сърцето на Морската градина  със система от паркинги и синя зона,  който обжалва всички заповеди за забрана за движение в Морската градина , попита риторично кметът. Според него има бързо обединяване на интересите на различни хора, свързани с болезнените  теми на града- презастрояването, колите в Морската градина.Тези, които дойдоха с претенции да са умни, компетентни виждаме, че 3 години не можаха да отворят нито една европрограма за големите градове, не успяха с Плана за възстановяване. България внася своята годишна вноска над 1 млрд. в ЕС, но не връщаме нито лев обратно-заради  това „мъдро“ управление.

Иван Портних посочи, че кандидатите за районни кметове са Евгени Дянков за „Младост“, Биляна Раева за „Одесос“, Людмила Колева за „Приморски“ и досегашните районни кметове Николай Костадинов за „Владиславово“ и Ивайло Маринов за „Аспарухово“. В листата за общински съветници има експерти от всички сфери на обществено-икономическия живот.